Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Groene Europese Verkiezingsdebat

16 mei 2019 - van 16:00 tot 18:00 UTC+0

Raoul neemt een week voor de verkiezingen deel aan het het Groene Europese Verkiezingsdebat dat wordt georganiseerd door Natuurmonumenten, IUCN NL en het Wereld Natuur Fonds. Zeven Nederlandse kandidaten voor het Europese Parlement vertellen over hun plannen en gaan met elkaar in debat over landbouw, natuur, water en klimaat.

Biodiversiteitscrisis

De komende decennia dreigen een half miljoen tot een miljoen plant- en diersoorten uit te sterven. Die alarmerende conclusie staat in een belangrijk VN-rapport dat vorige week in Parijs werd gepresenteerd. Grootste oorzaken zijn ontbossing, de industrialisatie van de landbouw, overbevissing, jacht, vervuiling en klimaatverandering. Volgens de 450 experts die aan het rapport meewerkten, is snelle actie en nieuw beleid nodig om een ecologische ramp te voorkomen. Hierin is een belangrijke taak weggelegd voor Europa. Maar liefst 80 procent van onze natuur- en milieuwetgeving wordt in Brussel bepaald. Wat zijn de plannen van de Nederlandse kandidaat-Europarlementariërs om het tij te keren?

Het Groene Debat

Onder leiding van Rogier Elshout kunnen de kandidaten per debatronde reageren op prikkelende stellingen. Deelnemers zijn: Raoul Boucke (D66), Jan Huitema (VVD), Anja Hazekamp (PvdD), Anja Haga (ChristenUnie), Jasper Groen (GroenLinks), Geert Ritsema (SP), Mohammed Chahim (PvdA) en een nog niet bekende kandidaat van het CDA.

Het debat is te volgen via een livestream op wnf.nl (van 16:00 tot 18:00 uur). Of volg het debat op twitter via #groendebat.

Gegevens

Datum:
16 mei 2019
Tijd:
16:00 tot 18:00

Locatie

Huis van Europa
Korte Vijverberg 5
Den Haag, Nederland
+ Google Maps